De dialoog biedt een veilige bedding voor een gesprek over actuele vraagstukken. Een dialoog is geen debat of discussie, wel een openhartig onderzoek. Verschillende belevingen, visies en ideeën vullen elkaar aan. We hoeven het niet met elkaar eens te worden, we leren elkaar beter begrijpen.

Stilte is een voorwaarde om te komen tot een authentiek gesprek en nieuwe antwoorden. We spreken vanuit persoonlijke ervaring, beoefenen de kunst van het luisteren en nemen de tijd om binnen te laten komen wat de ander zegt.

Ervaar de kracht van dialoog

Dialoog-gesprekken zijn bijzonder waardevol in een tijd van maatschappelijke vernieuwing en cultuurverandering. Ze versterken sociale veerkracht en voeden de zorg voor elkaar en de komende generaties. 

Een leertraject voor iedereen die de kracht van dialoog wil ervaren en gelooft in het belang van de maatschappelijke inzetbaarheid ervan. Er is geen voorkennis vereist.

Waerbeke nodigt je uit voor een gezamenlijke ontdekkingsreis van een vaste groep van maximaal 15 personen:
 • je leert principes en praktische werkwijzen voor dialogisch leven, werken en co-creëren
 • je ervaart diepgaand wat dialoog betekent voor jou en je maatschappelijk engagement
 • je maakt kennis met andere dialoogpioniers in een open leerruimte 
 • je beschikt over handvatten voor het werken met dialoog in je eigen praktijk
 • je krijgt voldoende basis om eventueel nadien een opleiding als dialoogprocesbegeleider aan te vatten

Dialoog-gesprekken wordt opnieuw begeleid door Kees Voorberg, dialoogprocesbegeleider en mede-oprichter van het Dialoog Netwerk Nederland. Hij schreef samen met Eelco de Geus het boek In dialoog, persoonlijk, professioneel maatschappelijk  dat binnenkort verschijnt bij Waerbeke.

Data

 • vrijdag 25 maart 2022 van 11u tot 17u
 • vrijdag 8 april 2022 van 11u tot 13u en van 14u tot 16u (online)
 • vrijdag 29 april 2022 van 11u tot 17u
 • vrijdag 20 mei 2022 van 11u tot 17u
 • vrijdag 10 juni 2022 van 11u tot 13u en van 14u tot 16u (online)
 • vrijdag 1 juli 2022 van 11u tot 17u

Tussen de bijeenkomsten door is er gelegenheid om elkaar in kleinere groepen te ontmoeten om de dialoog-ervaring te verdiepen en met elkaar te oefenen. Naar keuze live of online.

 

Prijs

€ 475 (vrij van BTW)

Inclusief boek ‘In dialoog’ en ander cursusmateriaal, vegetarische lunch & drinks tijdens de dagsessies.

Deelnemers engageren zich voor de volledige cyclus.
Indien de deelnameprijs een drempel vormt, kan je ons hierover contacteren via info@waerbeke.be.

Locatie

Geuzenkasteel
Hogeweg 156
9506 Overboelare (Geraardsbergen) 

Je kan deze plek bereiken met de wagen of opgehaald worden aan treinstation Geraardsbergen. Samen rijden wordt aangemoedigd.

Reacties

Hoewel ik heel bekend ben met vormen van spreken en luisteren die kunnen bijdragen aan verbinding heeft het ervaren van dialoog me écht verrast. Door middel van de dialoogvorm opent zich de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op het snijvlak van spreken en Zijn.

H.V.G.

Het dialoogtraject heeft mij geleerd om in gesprek te gaan vanuit een onderzoekende, vragende houding. Een houding van niet-weten waar antwoorden uit stilte geboren worden, waar verschillen welkom zijn en we eigen leiderschap bij elkaar aanmoedigen.

M.B.

Stilte en veranderbereidheid liggen aan de basis van dialoog. Door samen te oefenen krijg je meer inzicht in (je eigen) denkprocessen. Dit leidt niet alleen tot een beter begrip van meningsverschillen, maar ook tot verandering in denken en gedrag. Hierin samen oefenen zou wel eens een weg kunnen zijn naar een samenleving met meer begrip en vaardigheid in het omgaan met verschillen.

C.T.

De sessie is volzet, schrijf je in op de wachtlijst.

Inschrijving is definitief na betaling van de deelnameprijs.

Annulatie van deelname met volledige terugbetaling van de deelnameprijs is mogelijk tot en met 1 maart 2022, daarna geldt een terugbetaling van 50% van de deelnameprijs. Annulatie na 15 maart 2022 is niet mogelijk.